Werken in jouw vakgebied

Chauffeur internationaal vacatures

Als internationaal vrachtwagenchauffeur werk je hoofdzakelijk in het buitenland. Soms is er een mix mogelijk en werk je zowel nationaal als internationaal. Werk je uitsluitend internationaal? Dan ben je vaak langere periodes onderweg en kan het zijn dat je in het weekend moet overstaan. Je overnacht in de cabine van de truck. Past deze baan perfect bij jou? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ben jij een doorpakker?

Dan hebben we een leuke en passende baan voor jou! En dit kan op de manier zoals jij wilt; uitzenden, detacheren of rechtstreeks in dienst bij de betreffende organisatie.

Aan de hand van de laad- en losgegevens bepaal je, eventueel in overleg met jouw collega’s van de planning, welke route het handigst is. Daarbij houd je rekening met de wettelijke rij- en rusttijden. Hier wordt in het buitenland streng op gecontroleerd en de boetes bij overtredingen zijn hoog.

Je controleert je de vrachtwagen voor vertrek. Zo controleer je of de trailer goed is aangekoppeld, de verlichting werkt, de juiste kentekenplaten zijn gemonteerd etc. Onderweg los je kleine problemen op zoals een te lage bandenspanning, een laag oliepeil of het vervangen van een lampje natuurlijk gewoon zelf op!

Je bent veel alleen aan het werk maar op de laad- en losadressen krijg je meestal hulp van expeditie medewerkers en heftruckchauffeurs.

Als internationaal chauffeur ben je normaliter de gehele week van huis. Hiervoor gelden extra toeslagen. Voor meer informatie over salarissen, toeslagen en vergoedingen kan de Cao voor Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen (TLN) als leidraad dienen.